Gennem Ild & Vand

Vi har lavet et brætspil, du kan bruge i din undervisning. Spillet egner sig til fagene; dansk, histore og samfundsfag. Det er et spil om Danmarks internationale indsats fra 1948 og frem, som gør dig og dine elever klogere på dansk sikkerheds- og udenrigspolitik. (Er du privatperson, bedes du læse mere her)

Brætspillet “Gennem Ild & Vand” tager udgangspunkt i, at det skal være sjovt at lære, og henvender sig til elever i udskolingen og gymnasiet. 

3.000 skoleelever har allerede testet spillet i forbindelse med udstillingen “Gennem Ild & Vand”.

Gennem spillet opnår eleverne: 

✔
Indsigt i de kriser, konflikter, krige, nødhjælps- og træningsmissioner, der siden 1948 har udfoldet sig på den internationale scene
✔ Kendskab til de forskellige typer af missioner, Danmark har bidraget til under forskellige mandat: NATO, EU, FN eller en koalition
✔ Viden om Danmarks forskellige typer af kapaciteter,
f.eks. Flyvevåbnet, Søværnet, Hæren m.m. 

Spillet bidrager til: 

✔ At tænke strategisk 
✔ En øget historisk bevidsthed
✔ At kunne inddrage de historiske fortællinger
i et samtids- og fremtidsrettet perspektiv
✔ At forstå samarbejdets betydning
✔ At skabe samtale om fremtidens mulige missioner (de kan laves ved hjælp af de medfølgende lav-selv-kort)

Spillets missionskort kan samtidig danne grundlag for drøftelser om: 

✔ Forskellige demokratiformer
✔ Det politiske system samt beslutningsprocesser i Danmark
✔ Dansk sikkerheds- og udenrigspolitik
✔ De internationale organisationer, som Danmark er medlem af
✔ Væsentlige internationale og globale problemstillinger 
✔ Den svære samtale om liv, død og stærke oplevelser

Kort om spillet

Tag rollen som søværnet, beredskabet, flyvevåbenet, hæren eller politiet og gå sammen gennem ild og vand for at gøre verden til et bedre sted. I vinder eller taber som et hold.  

Spillet kan spilles fra 2 – 5 elever og tager maks. 45 minutter. 

Spillet indeholder: 

  • 1 spilleplade med et verdenskort
  • 5 spillepersonkort
  • 5 spillebrikker
  • 45 missionskort
  • 1 katastofe-terning
  • 1 krisebarometerbrik
  • 13 ressourcebrikker
  • 1 Regelsæt

Brætspillet giver eleverne mulighed for at få et indblik i og kendskab til de mange forskellige typer af missioner, som Danmark har bidraget til gennem årene. Derudover skal de samarbejde om at løse fredsbevarende, fredsskabende, humanitære, trænings- og observatørmissioner rundt om i verden. 

Hvem sender vi? Er det bedst at sende Flyvevåbnet, eller skal vi have Hæren afsted for at løse missionen? Eller kræver det et godt samarbejde med mellem Beredskabet og Politiet? 

Udover at styrke samarbejdsrelationerne mellem eleverne, øger det også deres forståelse for Danmarks forskellige kapaciteter, typer af missioner og samt for et historisk indblik i de sidste 70 års internationale missioner. 

Hvert missionskort giver anledning til en nærmere drøftelse af såvel de politiske beslutninger bag missionen, den historiske og kulturelle baggrund for krisen, krigen eller konflikten samt en konkret viden om, hvordan Danmark bidrog til den enkelte mission. Yderligere kan de fleste missionskort scannes og åbner op for øjenvidneberetninger fra de konkrete missioner. 

Et klassesæt med 6 spil (30 elever) og ekstra materialer, herunder hæfter til undervisningsbrug i dansk, historie og samfundsfag koster 2.995 kr. eksl. moms. (inkl. forsendelse). 


Er du privatperson, kan du 
læse mere her

Oplev de udsendtes fortællinger

Udsendt Af Danmark er en lang række af personlige fortællinger far de, der har været udsendt af staten Danmark til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.  

Der er både undervisningsforløb, opgaver og meget mere, der giver eleverne mulighed for at tilegne sig ny viden om Danmarks deltagelse i internationale kriser, krige og konflikter. 

Folkeskolen

Der er i forbindelse med Udsendt Af Danmark udviklet en række opgaver og forløb, som egner sig til brug for såvel samfundsfag, dansk og historie. 

Vi offentliggør flere forløb i løbet af februar 2020

Download opgavesæt til brug for udstillingen ´Gennem Ild & Vand`.

gymnasium

Undervisningsforløb til gymnasieniveau finder du her. Undervisningsmaterialet er udviklet af en lektor fra Nørre Gymnasium med erfaring og ekspertise indenfor samfundsfag.

Forløbet er egnet til brug i Samfundsfag (A,B,C), historie 
og psykologi. 

 

Book Foredrag & workshop

Skal din klasse igennem et levende og aktuelt foredrag om emnet `Udsendt Af Danmark`, finder du det her.

Kom tæt på det at være udsendt af Danmark i lys, lyd, film og billeder og kom helt tæt på Danmarks missioner. Og bliv udfordret på jeres viden om Danmarks internationale missioner siden 1948.

 

Kontakt