Gennem Ild & Vand

Et spil om Danmarks internationale indsats fra 1948 og frem, som gør dig klogere på dansk sikkerheds- og udenrigspolitik. (BEMÆRK – levering fra uge 44)

Brætspillet “Gennem Ild & Vand” tager udgangspunkt i, at det skal være sjovt at lære, og henvender sig til elever i udskolingen og gymnasiet. 

2.000 skoleelever har allerede testet spillet i forbindelse med udstillingen “Gennem Ild & Vand”.

Gennem spillet opnår eleverne: 

✔
Indsigt i de kriser, konflikter, krige, nødhjælps- og træningsmissioner, der siden 1948 har udfoldet sig på den internationale scene
✔ Kendskab til de forskellige typer af missioner, Danmark har bidraget til under forskellige mandat: NATO, EU, FN eller en koalition
✔ Viden om Danmarks forskellige typer af kapaciteter,
f.eks. Flyvevåbnet, Søværnet, Hæren m.m. 

Spillet bidrager til: 

✔ At tænke strategisk 
✔ En øget historisk bevidsthed
✔ At kunne inddrage de historiske fortællinger
i et samtids- og fremtidsrettet perspektiv
✔ En øget forståelse for samarbejdets betydning
✔ At skabe samtale om fremtidens mulige missioner (de kan laves ved hjælp af de medfølgende lav-selv-kort)

Spillets missionskort kan samtidig danne grundlag for drøftelser om: 

✔ Forskellige demokratiformer
✔ Det politiske system samt beslutningsprocesser i Danmark
✔ Dansk sikkerheds- og udenrigspolitik
✔ de internationale organisationer, som Danmark er medlem af
✔ Væsentlige internationale og globale problemstillinger 

Overblik over spillet
Du kan bl.a. scanne spillets missionskort på mobilen og komme direkte til danske øjenvidneberetninger fra verdens brændpunkter.

Kort om spillet

Tag rollen som søværnet, beredskabet, flyvevåbenet, hæren eller politiet og gå sammen gennem ild og vand for at gøre verden til et bedre sted. I vinder eller taber som et hold.  

Spillet kan spilles fra 2 – 5 elever og tager maks. 45 minutter. 

Spillet indeholder: 

  • 1 spilleplade med et verdenskort
  • 5 spillepersonkort
  • 5 spillebrikker
  • 45 missionskort
  • 1 katastofe-terning
  • 1 krisebarometerbrik
  • 13 ressourcebrikker
  • 1 Regelsæt

Brætspillet giver eleverne mulighed for at få et indblik i og kendskab til de mange forskellige typer af missioner, som Danmark har bidraget til gennem årene. Derudover skal de samarbejde om at løse fredsbevarende, fredsskabende, humanitære, trænings- og observatørmissioner rundt om i verden. 

Hvem sender vi? Er det bedst at sende Flyvevåbnet, eller skal vi have Hæren afsted for at løse missionen? Eller kræver det et godt samarbejde med mellem Beredskabet og Politiet? 

Udover at styrke samarbejdsrelationerne mellem eleverne, øger det også deres forståelse for Danmarks forskellige kapaciteter, typer af missioner og samt for et historisk indblik i de sidste 70 års internationale missioner. 

Hvert missionskort giver anledning til en nærmere drøftelse af såvel de politiske beslutninger bag missionen, den historiske og kulturelle baggrund for krisen, krigen eller konflikten samt en konkret viden om, hvordan Danmark bidrog til den enkelte mission. Yderligere kan de fleste missionskort scannes og åbner op for øjenvidneberetninger fra de konkrete missioner. 

Pris: Et klassesæt med 6 spil koster 3.495 kr. eksl. moms. og kan leveres i uge 44. 


Er du privatperson, kan du 
læse mere her

Oplev de udsendtes fortællinger

Udsendt Af Danmark udgiver en lang række af nye fortællinger fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.  

Der er udviklet en række arbejdsspørgsmål – til både udstillingen, men også et mindre forløb, der giver eleverne mulighed for at tilegne sig ny viden om Danmarks deltagelse i internationale kriser, krige og konflikter. Samtidig kan de opleve de udsendtes personlige oplevelser. 

Modtag fortællingerne på email

Folkeskolen

Der er i forbindelse med Udsendt Af Danmark udviklet en række opgaver og forløb, som egner sig til brug for såvel samfundsfag, dansk og historie. Ønsker du flere samlede forløb, har vi indgået et samarbejde med Clio Online

Download opgavesæt til brug for udstillingen ´Gennem Ild & Vand`.

Book Foredrag & workshop

Der er mulighed for at booke foredrag og workshops i relation til emnet `Udsendt Af Danmark`. Oplev et levende foredrag om at det at være udsendt af Danmark i lys, lyd, film og billeder og kom helt tæt på Danmarks missioner gennem 360-graders optagelser. Og bliv udfordret på jeres viden om Danmarks internationale missioner siden 1948.

Samarbejd med dine venner om at løse krige, kriser og konflikter rundt om i verden og bliv samtidig klogere på Danmarks udsendte og de mere end 120 internationale missioner.

gymnasium
Undervisningsforløb til gymnasieniveau er under udvikling. Det vil være klar i løbet af den kommende måned.

Kontakt

  • +45 33 60 48 90
  • kontakt@udsendtafdanmark.dk