fbpx

HØR de udsendteS personlige fortællinger

Hos Udsendt Af Danmark kan du vælge mellem mere end 250 veteraner, der alle har sagt ja til at dele deres personlige historie.

Send en uforpligtende forespørgsel og skriv gerne dine ønsker til mission, land, baggrund, funktion m.m. 

Der er både den personlige historie. 
Det faktuelle, det aktuelle, det inspirerende, om at falde og rejse sig igen, om at være kvinde, om at være udsendt med FN, NATO og  meget, meget mere. 

Fælles for alle foredrag er, at de kan hænges op på den krog, der hedder forsvars-, sikkerheds- og udenrigspolitik siden 1948.

Vi kommer gerne til dig og holder foredrag, stiller op til interview og skoleopgaver

Herunder ser du blot et lille udvalg. 

Har du nogle særlige ønsker til temaer eller emner,  
må du endelig skrive til Udsendt Af Danmark

Vi har samlet soldater, politifolk, læger, sygeplejersker, præster, beredskabsfolk af alle slags fra langt de fleste missioner.

De har hver deres unikke historie , som de gerne deler med dig. 

Det koster lidt…

Beløbet dækker honorar til oplægsholderen, forsikring, transport samt støtte til den fortsatte drift af projektet m.m.

”Tak for et SUPER SPÆNDENDE foredrag! Det virkede bare!”

”Lars gjorde det rigtig godt, og der er kommet gode tilbagemeldinger. Han tog sig endda tid til at komme med op og snakke yderligere med to 8. klasser, det fandt det meget interessant!”

”Tak for besøget - det var super interessant.”

Send en uforpligtende forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Jacob Michaelsen

Få et indblik i 9 udsendelser, og kom med på arbejde for Danmark og verden i nogle af verdens værste brændpunkter de sidste 20 år.

foredrag_adnan

Adnan Halilovic

Som barn oplevede Adnan krigens rædsler tæt på under krigen på Balkan, senere vendte han tilbage til Balkan som dansk soldat.

Bo Benemann

Han er blevet truet på livet, sprængt i luften, skudt på, bombarderet, været i baghold og lidt af de fleste tropesygdomme.

John Melchiorsen

At være feltpræst blandt udsendte soldater er noget ganske andet end at være sognepræst end hjemme i en tryg og velkendt dagligdag.

AC AFG

Ann-Christina Salquist

Afghanistan-veteran, initiativtager til en række veteraninitiativer, bl.a.  Udsendt Af Danmark og har arbejdet indenfor veteranområdet siden 2009.

Laurits Nielsen

Laurits står til rådighed for udrykningsberedskabet og er klar til at rykke ud til kriser og katastrofer med kort varsel.

John Melchiorsen

John har været udsendt feltpræst fem gange – til Kosovo (2006 og 2007), Afghanistan (2009 og 2012) og Libanon (2011).

I felten har jeg i aftenens mørke holdt gudstjeneste under åben himmel. Holdt mindehøjtidelighed i Afghanistans ørken for Steffen, Michael og Kenneth. Været til ligsyn på felthospitalet – et ganske ungt menneske, for hvem livet kun var i sin spæde begyndelse.

Jeg har set unge robuste mennesker gå ned på grund af fysisk og psykisk pres. Set angsten lyse ud af ansigtet efter endt patrulje. Kendte ansigter som pludselig var forandret til ukendelighed. Lyttet til deres beretninger om de kamphandlinger, de har været involveret i. Hvordan de har kæmpet for at holde en hårdt såret kammerat i live. Men forgæves. Og så melder spørgsmålet sig; gjorde jeg ikke mit arbejde godt nok? Er det min skyld, at han døde?

Til tider sad jeg oppe til langt ud på natten. Lyttede til beretninger om hvad de, som tidligere udsendte til ex-Jugoslavien, havde været vidner til. Beretninger så grusomme, at jeg uvilkårligt tænkte, det kan ikke passe. Sådan er mennesker ikke. Det er løgn. Men det var det ikke. Det var fortællinger om afmagt. Om nagende skyld. Om at have svigtet, der hvor de burde have grebet ind. Men det måtte de ikke.

Når der er stille omkring én og mørket sænker sig og lægger sig omkring én, lukker mennesker op. Det var ikke det at det var mig de sad overfor, der gjorde, at de turde sætte ord på det, der næsten ikke var til at sige. Jeg tror. Jeg er overbevist om, at det, der gjorde, at de turde, fik mod til at fortælle deres historie, skyldtes, at det var præsten de sad overfor. Præsten som kunne lytte og som på Jesu Kristi vegne kunne tilsige dem deres synders nådige forladelse, der hvor de ikke kunne tilgive sig selv, fordi de havde svigtet.

 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Se Johns fortællinger

Bo BeneMann

Bo Bischoff kommer fra Forsvaret og var egentlig Cand. Merc og ledelseskonsulent, men drog ud og har siden gennem 20 år arbejdet sig i krigs- og konfliktområder.

Han er blevet truet på livet, sprængt i luften, skudt på, bombarderet, været i baghold og lidt af de fleste tropesygdomme. Han har haft sin gang blandt banditter og krigsforbrydere, forhandlet med Tamilske Tigre, Taliban, de røde Khmerer og Somaliske klaner.

Første udsendelse var som konvoj-leder til krigen i eks-Jugoslavien fra 1994-96, hvor han og hans folk transporterede størstedelen af nødhjælpen ind til det krigshærgede Bosnien og åbnede de bosniske enklaver efter lang tids serbisk belejring.

Derefter blev han udsendt som mine- og bomberydder til Cambodia, hvor han var med til at rydde verdens største minefelt, K5, i Khmer Rouge område, oplevede den sidste Khmer Rouge offensiv og faldet af Anlong Veng. Herfra gik turen til Angola, hvor han var chef for et rydnings-program på begge sider af frontlinjen mellem oprørere og regering, da krigen igen brød ud.

På anmodning fra Udenrigsministeriet etablerede han det første danske minerydningsprogram hvor alle andre havde fejlet – i Somalia – hvor han boede i 2 år. Han drog videre til Afghanistan og medvirkede til at etablere dansk minerydning der. Siden fulgte programmer i Kaukasus, Eritrea, Iraq og Sri Lanka. I 2005 blev han anmodet om at forestå rydningen af det sidste minefelt fra 2. verdenskrig på den jyske vestkyst, på Skallingen.

Hans historie er fortællingen om den aktivistiske udenrigspolitik, om konvojkørsel, minerydning og hvordan militære og humanitære indsatser må følges ad.

Bo arbejder i dag med at rådgive humanitære organisationer og virksomheder i sikkerhedsspørgsmål.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Se Bos fortællinger

foredrag_adnan

Adnan Halilovic

Som barn oplevede Adnan krigens rædsler meget tæt på under krigen på Balkan, efter 14 år vendte han tilbage til Balkan som dansk NATO-soldat.

Mit navn er Adnan, jeg er født og opvokset i Bosnien. Som barn oplevede jeg krigens rædsler meget tæt på under krigen på Balkan. 

Jeg flygtede til Danmark som 7-årig med mine forældre. Efter 14 år vendte jeg tilbage til Balkan men denne gang som dansk NATO-soldat. Jeg har været soldat i 4 år og været udsendt 2 gange. 

Min historie er unik, fordi jeg har både oplevet det med at være flygtning og starte et helt liv om igen til at være en hjælpende hånd i krigsramte områder. 

Mine foredrag kan indeholde følgende områder:

  • Ønske at give tilbage til det danske samfund
  • At tilhøre et fælleskab og få en identitet
  • Et behov for at hjælpe andre
  • Gøre en forskel, uanset hvor lille den er

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Se adnans fortællinger

foredrag_jacob_michaelsen

Jacob Michaelsen

Få et indblik i 9 udsendelser, og kom med på arbejde for Danmark og verden i nogle af verdens brændpunkter de sidste 20 år.

Jacob startede på Balkan i to år for Forsvarets Efterretningstjeneste tilbage i starten af nullerne. Efter Balkan gik turen til Kashmir, hvor Himalaya og to fattige lande sloges om et ligegyldigt stykke geografi uden nogen naturressourcer.

Herefter til Afghanistan – et land, som havde været plaget af krig i mange år, fik selv den største optimist til at sænke mundvigene og værdsætte sit liv i Danmark. Efter Afghanistan gik turen som den første dansker til Mali i Vestafrika for FN. Efter Afrika skulle jeg som den første dansker til Baltikum for at være med til at etablere den forsvarsalliance, som NATO havde bestemt at placere overfor Rusland med henblik på at vise Putin, at landene, som er nabo til Rusland, er medlem af NATO. I NATO hersker musketereden: ”Alle for en og en for alle”.

Jacob fortæller levende om: 

Balkan: I krig med naboen, våbenbrødre, nordisk efterretnings samarbejde, korruption og kriminalitet, meget begrænset industri og økonomi, finsk mandighed, massegrav, min kollega og ven begår selvmord.

Kashmir: Indien og Pakistan, en krig siden 1947, den smukkeste natur Himalaya bjergkæden, ulykken ved den kinesiske grænse i 5.500 meters højde, artilleri angreb i 14 dage og døde børn.

Afghanistan: Et hårdt land som bærer præg af mange års krig, korruption og levevis i en anden tidsalder. mit personlige valg som blev et traume, miner overalt og krigens grimme ansigt, tog oplevelserne med hjem, psykolog hjælp.

Mali: Den første dansker, alene i Vestafrika, døde mennesker på gaden, 16. maj 2014 brød borgerkrigen ud, lige ved at blive fanget af høtyve og frustreret lokale mennesker, igen opleves en anden tidsalder end 2013, omskæring på tæt hold, FN – en supertanker som sejler i en retning i meget lav fart.

Estland: Et stykke Europa, som vil opdages og blive betragtet som Europa, Ruslands skygge, et hårdt folkefærd ,som er vant til modgang og fattigdom, men er som en korkprop, der hele tiden kommer op til overfladen igen, mit møde med Trump og engelske kongelige, 53% skov, gamle soldaterfærdigheder, der skulle øves igen.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Se JACOBs fortællinger

AC AFG

Ann-Christina Salquist

Ann-Christina er Afghanistan-veteran, kaptajn af reserven, cand. soc. i politisk kommunikation og ledelse, og master i professionel kommunikation – og ildsjæl

Medinitiativtager til projektet Udsendt Af Danmark. Siden 2009 har hun arbejdet indenfor veteranområdet og har et indgående kendskab til Danmarks mange veteraner og brænder for at formidle til børn, unge og voksne. 

Kom med på en personlig rejse, der er drevet af lysten til at gøre en forskel. Fra opvæksten i Vestjylland til forsvaret, hvor hendes studier på CBS og RUC bliver brudt op af to udsendelser til Afghanistan i 2005 og 2006. Indtil  hun bliver dybt engageret i veteranverdenen. Hun har været med til at initiere en lang række veteranprojekter, bl.a. særligt til gavn for fysisk og psykisk sårbare, men også projekter, der har til formål at skabe en bredere forståelse for de mennesker, der stiller op for fællesskabet. 

Ann-Christina er inspirerende og taler indsigtfuldt om: 

Udsendt Af Danmark? Hvorfor stable et stort projekt som Udsendt Af Danmark på benene? Hvad er meningen med at lade de udsendte selv fortælle deres historier? Hvad har erfaringerne været, og hvad skal det blive til? 

75 år for fællesskabet: Kom med på en tidsrejse gennem 75 års udsendelser til brændpunkter rundt om i verden. og hør om såvel de politiske og personlige beslutninger, der ligger til grund for, at Danmark sender mænd og kvinder ud til krig, kriser og katastrofer. 

Kvinde i forsvaret:  Hvordan var det at være kvinde i forsvaret? Hjemme og ude. Om at være én af drengene og så alligevel være ´fanget´ som kvinde i uniform. 

Enkeltmand i Afghanistan: To udsendelser til Afghanistan. Som presseofficer for Flyvevåbnet til at være udsendt som enkeltmand og blive ekspert på narkotika og sidde som ene kvinde med lokale afghanske mænd og tage deres “levebrød” fra dem. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

foredrag_laurits

Laurits Nielsen

Kom med Beredskabet ud i hele verden. Laurits står til rådighed for udrykningsberedskabet og er klar til at rykke ud til kriser og katastrofer med kort varsel.

Laurits har været udsendt på flere humanitære missioner, både med et nødhospital og i FN’s flygtningearbejde. Han fortæller gerne om sine oplevelser fra Indien, Afghanistan, Indonesien, Kenya og Uganda. Udsendelserne har været i forbindelse med jordskælv, tsunami og “komplekse katastrofer”, som krige ofte kaldes. 

Laurits anvender sine erfaringer i sit daglige arbejde med undervisning og forskning ved Katastrofe- og risikomanageruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.

Beretningerne kan være både personlige, om det at være udsendt, at komme hjem, og om at være veteran, og de kan få et fagligt perspektiv fra arbejdet med at uddanne professionelle til det danske og internationale humanitære beredskab.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Se Laurits fortællinger

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk