fbpx

Invictus Games – skal du med?

En plads på det danske hold til Invictus Games 2025 i Vancouver, Canada er en unik mulighed for at blive en del af et tæt fællesskab med andre veteraner, gennemgå et personligt udviklingsprogram, prøve dig selv af i flere (vinter)sportsgrene og at få en enestående oplevelse ved legene i Canada, der finder sted fra den 8. – 16. februar 2025. 

Del fortællingen med dit netværk
De danske tilskuere og deltagere ved Invictus Games i Haag, 2023
Tekst: Ann-Christina Salquist
 
Invictus Games er en international idrætsbegivenhed for fysiske og psykisk tilskadekomne veteraner. Begivenheden blev oprettet af Prins Harry i 2014 og har siden fundet sted hvert andet år i en række forskellige byer.
 

Atleterne konkurrerer i en række sportsgrene, herunder atletik, svømning og cykling. Formålet med Invictus Games er at fremme rehabilitering og genoptræning samt at styrke sammenholdet og støtten blandt veteraner og deres familier.

Antallet af deltagere i Invictus Games varierer årligt afhængigt af den specifikke begivenhed og placeringen. Men som regel deltager omkring 500-700 veteraner fra en række lande i hele verden.

Invictus Games har stor betydning for veteraner, da det giver dem mulighed for at vise deres styrke, mod og kapaciteter, mens de samtidig får støtte og opbakning fra deres kammerater og familier. Begivenheden fremmer også deres rehabilitering og genoptræning ved at opfordre til fysisk aktivitet og konkurrence.

Hør Kasper fortælle, hvad Invitus har betydet for ham

Invictus Games er også en platform, hvor veteraner kan knytte nye forbindelser og samarbejde med andre veteraner fra hele verden, hvilket kan styrke deres sammenhold og følelse af tilhørsforhold.
 

Generelt har danske veteraner og skadede veteraner deltaget i Invictus Games og repræsenteret Danmark ved at konkurrere i en række sportsgrene. Deres deltagelse har været en mulighed for dem at fremvise deres styrke og mod samt få støtte og opbakning fra deres kammerater og familie.

-> Læs mere om ansøgning og udvælgelse hos Center For Militær Fysisk Træning

Fire historier fra Invictus Games

Hør de udsendtes fortællinger

Udsendt Af Danmark sætter fokus på Danmarks internationale indsatser siden 1948 og frem til i dag. Det sker gennem personlige fortællinger, artikler, interview, foredrag, undervisning og podcasts. 

Hør dem fortælle deres egen historie om at være sendt ud til verdens brændpunkter. 

Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk