fbpx

Invictus Games

Invictus Games er en international idrætsbegivenhed for fysiske og psykisk tilskadekomne veteraner. Begivenheden blev oprettet af Prins Harry i 2014 og har siden fundet sted hvert andet år i en række forskellige byer.

Del fortællingen med dit netværk

Tekst af Ann-Christina Salquist

Invictus Games er en international idrætsbegivenhed for fysiske og psykisk tilskadekomne veteraner. Begivenheden blev oprettet af Prins Harry i 2014 og har siden fundet sted hvert andet år i en række forskellige byer.

Atleterne konkurrerer i en række sportsgrene, herunder atletik, svømning og cykling. Formålet med Invictus Games er at fremme rehabilitering og genoptræning samt at styrke sammenholdet og støtten blandt veteraner og deres familier.

Antallet af deltagere i Invictus Games varierer årligt afhængigt af den specifikke begivenhed og placeringen. Men som regel deltager omkring 500-700 veteraner fra en række lande i hele verden.

Invictus Games har stor betydning for veteraner, da det giver dem mulighed for at vise deres styrke, mod og kapaciteter, mens de samtidig får støtte og opbakning fra deres kammerater og familier. Begivenheden fremmer også deres rehabilitering og genoptræning ved at opfordre til fysisk aktivitet og konkurrence.

Invictus Games er også en platform, hvor veteraner kan knytte nye forbindelser og samarbejde med andre veteraner fra hele verden, hvilket kan styrke deres sammenhold og følelse af tilhørsforhold.

Generelt har danske veteraner og skadede veteraner deltaget i Invictus Games og repræsenteret Danmark ved at konkurrere i en række sportsgrene. Deres deltagelse har været en mulighed for dem at fremvise deres styrke og mod samt få støtte og opbakning fra deres kammerater og familie.

Deltagelsen i Invictus Games kan også hjælpe dem med at forbedre deres fysiske form og fremme deres rehabilitering og genoptræning.

De næste deltagere er i gang med at blive udtaget til næste Invictus Games, der i 2023 finder sted i Düsseldorf.

Det er Center for Militær Fysisk Træning ved Forsvarsakademiet, der i tæt samarbejde med Veterancentret og DIF Soldaterprojekt udvælger og sikrer succesen for den enkelte.

Det danske Invictus Games team består af en teammanager, en projektassistent, trænere, fysioterapeuter, ernæringskonsulent, psykologer og socialrådgivere fra Veterancentret samt et kommunikationsteam.

Hør de udsendtes fortællinger

Udsendt Af Danmark består af en lang række personlige fortællinger fra Danmarks veteraner om det at være udsendt til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.  

Oplev flere fortællinger

Niels Wang Hemmelig Krypto

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk