fbpx

Oplevelser i bagagen

I denne fortælling møder vi Jette, der ærligt fortæller om sjove anekdoter om italienske Carabinieri, meget nysgerrige serbiske brigadechefer, men også om de oplevelser, der sætter sig i hjertet – og tanken om, hvornår er det, at ens rygsæk bliver for fyldt med tunge oplevelser og sindet knækker.

Del fortællingen med dit netværk

Tekst af Ann-Christina Salquist

Albinus begyndte sin militære karriere i 1988, da hun uddannede sig som reserveofficer. I 1990 fortsatte hun grundlæggende uddannelse som officer indtil 1995, hvor hun tilbragte et år på Hærens Officersskole. Derefter var hun på Forsvarsakademiet (2001-2003). I 2009 fik hun en mastergrad i idræt og velfærd fra Københavns Universitet

Albinus blev premierløjtnant i 1990, kaptajn i 1996, hvor hun tog en tur til Balkan som efterretningsofficer. Et sted, hvor hun tidligere har været på interrail med sin daværende kæreste, men hvor hun nu er retur i et krigshærget land. 

Udsendelsen til Balkan bringer flere sjove anekdoter med sig, men giver også nogle oplevelser, “der sætter sig i hjertet”, som Jette fortæller. 

Et af de møder, der sætter sig, er mødet med den unge kvinde med et lille barn og dennes mormor. Lyt til fortællingen og hør om, hvorfor det netop er denne fortælling og ikke det at se en mand træde på en mine, der påvirker. 

Hun har været udsendt på missioner i Bosnien (SFOR 1999-2000), Kosovo (KFOR 2006-2007) og Afghanistan (ISAF 2014). Og ved også, at der måske kommer en dag, hvor hendes rygsæk er fyldt og alt knækker. Hør Jette fortælle om hendes tur til Afghanistan, hvor de måtte skubbe hendes amerikanske chef i retning af noget professionel hjælp. 

 

Livslang mulighed for støtte
Husk, at hvis du eller andre, du kender har brug for at tale med en efter din udsendelse til en international mission uanset hvornår, du har været udsendt, kan du altid rette henvendelse til forsvarets veterancenter på 72 81 97 00.

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Modtag fortællingerne på email

Flere fortællinger

kvinder i krig

Kvindernes internationale kampdag

I anledning af kvinderens internationale kampdag d. 8. marts har vi sammen med foreningen Kvindelige Veteraner lavet en række hilsner fra kvinder, der har været udsendt på mission.  Del fortællingen

Læs mere »

Skyld, skam og selvmord

Skyld, skam og selvmord I august 2016 begår Signe Åen Madsen selvmord. Det sker få dage inden hun fylder 26 år.  i foråret 2023 har Emil Ahrenholt Mosekjær, Afghanistan-veteran og

Læs mere »

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk