fbpx

Hvorfor have ben, når man alligevel ikke kan mærke dem?

Daniel Jørgensen er udsendt til Afghanistan på ISAF hold 13 i 2012. En varm dag, hvor Daniel er på patrulje, står han og gruppen på et tag i en landsby og observerer. Der lyder et stort brag i det fjerne og reaktivt kaster han og de andre sig ned… 

Del fortællingen med dit netværk

Same shit – different day. Sådan beskriver Daniel den skelsættende dag. Ham og et par kammerater står på taget af en bygning i Afghanistan. Udover varmen og den 70 kg tunge oppakning, er der noget der tynger Daniel. Der er en anspændt stemning i byen og der er ikke ligeså meget aktivitet som der plejer at være. Men umiddelbart er der heller ikke fare på færde. Lige indtil…

Pludselig lyder en stor eksplosion i det fjerne. Daniel og kammeraterne reagerer hurtigt og gør sig klar til at forsvare mod yderligere angreb. Men taget på den skrøbelige bygning kollapser og Daniel falder flere meter ned. Selvom faldet kun tager få sekunder, føles det som en evighed. Tusinde tanker strømmer i gennem Daniels hoved. Hvad nu? Hvor er de andre? Er de andre ok? Han lander på ryggen med sin tunge oppakning. Med et stopper tankerne – og pludselig er der tomt.

Vi har sendt Jakob, som producerer podcasten Veteranhistorier til Odense for at møde Daniel Jørgensen i hans lille lejlighed i Odense. Han byder på en kop the og er generelt meget imødekommende.

HØR HELE PODCASTEN PÅ DIN FAVORITPLATFORM

 

 
Podcasten er udgivet i samarbejde med Veterankortet.dk og med støtte fra Salling Fondene

SE ANDRE HISTORIER FRA ISAF

profil af Anders, soldat

Contact IED

Anders er på vagt i TOCCEN, da det lyder over radioen “Contact IED. Wait out”.

Den sidste vilje

Den triste vilje

Den triste vilje ”Det var måske også en brat opvågning for mig at sige: ” Du kan dø af det her”.,” forklarer Caspar. Tekst af Ann-Christina Salquist I 2012 var

Piger i skole

Piger i skole “Og da jeg sad og kiggede ud ad vinduet og så, at der var børn i skolegården, og der var stor aktivitet. Så blev jeg rigtig varm

Hør de udsendtes fortællinger

Udsendt Af Danmark består af en lang række personlige fortællinger fra Danmarks veteraner om det at være udsendt til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.  

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk