fbpx

Green on Blue

En stor pansret mandskabsvogn rammer en afghansk politibil. Det er rent faktisk en af deres egne – en af de folk, som de danske specialstyrker er med til at uddanne som en del af Task Force 7, hvor britere og danskere sammen har ansvaret for at uddanne de afghanske specialpolitifolk. 

 

Tekst af Ann-Christina Salquist

Dette er nummer to af fem korte historier, hvor du møder Jens, også kendt som ´Pusling´, der er hans kendenavn i Frømandskorpset. Vi er taget med til Task Force 7 i Helmand. 

Green on Blue 

Men en dag er det lige ved at gå galt. Der bliver meldt en green on blue. Det betyder, at egne styrker rammer “allierede”. En konflikt, der skal løses. Pusling er chef for enheden og får travlt med at finde en vej ud, så konflikten ikke vokser sig større end den er.

Efter et par hurtige runder med sin stab, beslutter de, at der skal holdes en shura – et møde mellem de to parter i sagen. 

Se hele fortællingen her og hør om, hvordan dødstruslen over en britisk officer slutter. 

Om Task Force 7

Task Force 7 består af ca. 50 danske soldater. I løbet af tiden dernede når de at uddanne 125 politifolk. Den røde tråd igennem uddannelsen er at opgaverne skal løses på afghanske præmisser og med et uafhængigt PRC. Det betyder, at det ikke kun er kampelementer, der skal uddannes, men også administration og stab.

Den afghanske politienhed er en del af de 20 ”Provincial Response Companies” (PRC), der mentoreres under ISAF Special Operation Forces.

Målet er, at de afghanske enheder i sidste ende skal løse specialopgaver, herunder blive sat ind mod narkobekæmpelse, korruption og ved anholdelser af høj risiko.

Deres arbejde minder om det arbejde, som Politiets Aktionsstyrke eller de berømte amerikanske SWAT-Teams (Special Weapons and Training) laver.

Læs mere om Task Force 7.

Jens Bach er pr. 31. januar 2022 ikke længere chef for Frømandskorpset. Men vi fangede ham i november 2021, hvor vi fik en lang snak om at Frømandskorpset, korpsets udvikling, hans egen rolle som chef og de personlige fortællinger, der følger med, når man kan se tilbage på 25 år som en del af de danske specialstyrker.

Vil du være sikker på at se alle indslag med Jens, kan du skrive dig op til nyhedsbrevet eller abonnere med på youtube..

Del fortællingen med dit netværk

Oplev flere fortællinger

Frank Black Panther
Frank Jægerkorpset

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk