fbpx

I panterens klør

’Chef, jeg er sgu ked af at fortælle dig det, men tre af soldaterne er kørt på en IED. Og de er alle tre døde´.  

Tekst af Ann-Christina Salquist

Frank har prøvet det før. Han stod i spidsen for de første danske specialstyrker, der rejste til Afghanistan i 2002 og støttede amerikanerne i den tidlige fase af missionen i Afghanistan – og udover at have været i krig før, så havde han desværre også allerede inden missionen i 2009 været ude for at skulle fortælle forældre, at de har mistet deres barn.

Og under udsendelsen i 2009 sker det desværre igen. På trods af, at de danske soldater havde været med i en af de største operationer på afghansk jord og alt var gået nogenlunde i de første fire måneder, så modtager Frank et opkald fra sin næstkommanderende, da han er hjemme på ferie, også kaldet ´leave´.

Det er tydeligt at se, at selvom Frank er en erfaren herre og har været operativ i størstedelen af sin militære karriere, så påvirker det ham – både at modtage beskeden, men også tænke tilbage på den dag for over 10 år siden.

Hvis du vil høre fortælle om den anden episode, hvor tre danske soldater desværre også mister livet, kan du høre Anders fortælle i ”Contact IED”.

Stolt

Frank er både ydmyg og stolt. Stolt over at skulle stå i spidsen for de mange danske piger og drenge, der vælger at tage af sted og kæmpe for Danmark langt væk hjemmefra. Soldater, der rejser ud fra et land, der ikke er krig, og som hjemme har både koner, mænd, børn, kærester og skal hjem igen og leve et helt almindeligt liv.

I dag er Frank pensioneret efter en lang karriere i forsvaret.

Vil du vide mere om krigen i Afghanistan, kan du høre Lasse fortælle i ”Hold I”, om baggrunden og årsagen til hele missionen i Afghanistan og læse flere fakta.

Del fortællingen med dit netværk

Flere fortællinger

Hør de udsendtes fortællinger

Den 5. september 2018 lancerede Udsendt Af Danmark den første af en lang række af personlige fortællinger fortalt af de udsendte selv. 

Du kan høre dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter – og komme med ind bag facaden hos Danmarks mange udsendte. 

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk