fbpx

Vi skal til Helmand

Jens Bach er pr. i dag (31. januar 2022) ikke længere chef for Frømandskorpset. Men vi fangede ham i november 2021, hvor vi fik en lang snak om at Frømandskorpset, korpsets udvikling, hans egen rolle som chef og de personlige fortællinger, der følger med, når man kan se tilbage på 25 år som en del af de danske specialstyrker.

Tekst af Ann-Christina Salquist

Den første af de fem korte historier, som du kommer til at møde med Jens, er den hurtige rejse fra  11. september 2001 til Task Force 7 i Helmand. Task Force 7 påbegynder arbejdet med at mentorere i februar 2012 og arbejder ud fra den danske base ”Camp Anders Lassen”.

Task Force 7 består af ca. 50 danske soldater og ender med at uddanne omkring 125 politifolk. Den røde tråd igennem uddannelsen er at opgaverne skal løses på afghanske præmisser og med et uafhængigt PRC. Det betyder, at det ikke kun er kampelementer, der skal uddannes, men også administration og stab.

Den afghanske politienhed er en del af de 20 ”Provincial Response Companies” (PRC), der mentoreres under ISAF Special Operation Forces.

Målet er, at de afghanske enheder i sidste ende skal løse specialopgaver, herunder blive sat ind mod narkobekæmpelse, korruption og ved anholdelser af høj risiko.

Deres arbejde minder om det arbejde, som Politiets Aktionsstyrke eller de berømte amerikanske SWAT-Teams (Special Weapons and Training) laver.

 

Vil du være sikker på at se alle indslag med Jens, kan du skrive dig op til nyhedsbrevet eller abonnere med på youtube..

 

Del fortællingen med dit netværk

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Oplev flere fortællinger

Profil af Chris, soldat

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk