fbpx

Kærlighed ombord

Ombord på Esbern Snare slog det gnister mellem Rasmus og Louise, og hvordan holder man en kærlighedsaffære hemmeligt ombord på et støtteskib – det er næsten en umulighed. Men på trods af den trange plads ombord på støtteskibet, fandt kærligheden sine smutveje.

Tekst af Ann-Christina Salquist

For et år siden (på Valentins dag d. 14. februar 2019) rakte vi ud mod Udsendt Af Danmarks følgere for at høre lidt om kærlighed i krig.

Vi fik en masse dejlige fortællinger og hilsener ind – og en af dem var ´kærligheden ombord´, hvor Louise og Rasmus kunne fortælle om en kærlighedshistorie, der endte lykkelig trods alle ods.

En fra søværnet og en fra hæren, som boede i hver deres ende af landet, når de ikke var på mission. Den ene endda på en afsidesliggende ø ude i Østersøen. Så det var ikke bare lige en smuttur med toget, der skulle til, når de skulle mødes.

Ombord på Esbern Snare, hvor det slog gnister mellem Rasmus og Louise, var afstanden dog ´kort´ og muligheden for at holde en kærlighedsaffære hemmeligt næsten en umulighed. Men på trods af den trange plads ombord på støtteskibet, fandt kærligheden sine smutveje.

Lidt om Louise og Rasmus

Louise er uddannet i søværnet og sluttede som marineoverkonstabel, da hun valgte at stoppe for at læse videre. I sin tid i søværnet var Louise på flere missioner med Esbern Snare, bl.a. i 2012, 2013 og 2014. Rasmus er fortsat ansat i forsvaret og er i dag befalingsmand i hæren. Han har sikkert ikke været på den sidste mission endnu, selvom han allerede har været afsted på en del: ISAF 10 i 2010 og ISAF 15 i 2013, OIR 9 i 2019 – og ikke mindst en tur med Esbern Snare i 2012 til Operation Ocean Shield, hvor han mødte sit livs kærlighed.

Fakta: Operation Ocean Shield var NATOs antipirateri mission, der kørte fra 2009 til 2016.

Flere fortællinger

Kærlighed ombord

Selv i krig findes kærligheden. Louise og Rasmus falder for hinanden under Operation Ocean Shield. Kærligheden blomstrer midt i Adenbugten.

Læs mere »

Sharp Guard

Danmark har sendt korvetten Peter Torbenskjold til Adriaterhavet. Ombord er Torben og en dag sidder han i o-rummet og hører om et angreb.

Læs mere »
Kasper Somaliske pirater

Somaliske pirater

Noget om piratjagt, og hvordan danske og internationale regler kan spænde ben, når det kommer til at retsforfølge piraterne, når bevisbyrden i form af våben, ligger på bunden af havet.

Læs mere »
Kasper Syrien

Kemiske våben

Kasper er udsendt som en del af den danske besætning ombord på Esbern Snare. De havde egentlig som opgave at patruljere i Adenbugten, men grundet krigen i Syrien og aftalen med Assad om at udlevere de kemiske våben, ryger Esbern Snare til Middelhavet for at beskytte to handelsskibe.

Læs mere »

Hør de udsendtes fortællinger

Udsendt Af Danmark lancerer løbende personlige fortællinger fortalt af dem, der gennem årene har været Udsendt Af Danmark til krig, kriser og katastrofer. 

Hør dem fortælle om det at være sendt ud til verdens brændpunkter – og kom med ind bag facaden hos Danmarks mange udsendte. 

Flere fortællinger

Fra Dybbøl til Dinesen

”På et tidspunkt gennemfører vi den store operation Dinesen. Som der også var blevet lavet radioudsendelser om og lignende, op ved østsiden af Helmandfloden.

Læs mere »

Enkeltmandsudsendt med FN

Enkeltmandsudsendt med FN I 2013 anmoder Malis regering FN om støtte til sikre, at den våbenhvile, der blev indgået mellem Malis regering og nomadiske oprørsgrupper, herunder islamistiske terrorgrupper, bliver overholdt. I starten

Læs mere »

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk