fbpx

Skattefar i uniform

”Ens bredde får lige en meter ekstra,” siger skatteekspert William, der pludselig får en pistol i bæltet og ansvar for Afghanistans militærbudget.

Tekst af Axel Boisen

”Det kan vel ikke være særlig svært at gå fra at være almindelig skattemedarbejder i Danmark til at gå rundt i uniform med pistol i siden og løse afghanske problemer. Og ovenikøbet ud fra en amerikansk kontekst på engelsk,” siger William med et glimt i øjet.

Han er udsendt i 2015 til Afghanistan for at hjælpe med lønudbetalinger i den nye afghanske administration, men ender med at lave noget helt andet. Og det giver både nogle praktiske og professionelle udfordringer.

”I Afghanistan kører man den stik modsatte vej af det, jeg er vant til. Jeg blev sat til at lave et helt overordnet budget for det afghanske forsvarsministerium. Altså deres totalbudget. Det var sådan set en vanvittig spændende opgave, og samtidig enormt frustrerende. I min verden bygger man et budget op på fakta,” forklarer William, der føler, at hans civile evner, erfaringer og uddannelse godt kunne bruges, selv om han føler sig lidt skæv som skattefar i den militære uniform.

Ude plus, hjemme minus
I Forsvaret er man god til at fortælle, at man kommer styrket hjem fra en udsendelse. Det er William helt enig i. ”På det personlige område får man jo meget spændende oplevelser ud af det. Den bredde man har, får lige en meter ekstra.”

Til gengæld mener William, at der ligger en opgave i at forberede familierne på, at det kommer til at koste for dem, der er derhjemme. ”Det er fantastisk at komme hjem. Hjemkomsten er dog svær, for der er sket noget med en selv,” siger William.

Del fortællingen med dit netværk

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Oplev flere fortællinger

MET F16
Profil af H.K.H. Prins Joachim

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk