Gennem Ild & Vand

Vi har udviklet et strategisk brætspil om Danmarks internationale missioner. Spillet stiller skarpt på det at være udsendt og åbner for dialogen. Hvem lavede hvad, hvor, hvordan og hvorfor?

Gå gennem ild & vand sammen med dem, du holder af.

´Gennem Ild & Vand´ er et sjovt samarbejdsspil om
Danmarks internationale indsatser siden 1948.

Der ligger et skatkammer af gode, ærlige, alvorlige, grufulde, fantastiske og spændende historier gemt i de mange missioner, danske kvinder og mænd har bidraget til at løse. Spillets missionskort kan scannes med mobilen og fører til danske øjenvidneberetninger fra brændpunkter verden over. 

Så udover at være et sjovt samarbejdsspil fungerer ’Gennem Ild og Vand’ også som et samtaleredskab, der åbner for dialogen om, hvad du eller dine pårørende har udført med Dannebrog på skulderen.

Spillet kan som udgangspunkt kun erhverves som klassesæt à 6 stk til skoler. Men ønsker du et sæt til dig privat, kan du sende en forespørgsel ved at sende en mail til kontakt@udsendtafdanmark.dk

Overblik over spillet
Du kan bl.a. scanne spillets missionskort på mobilen og komme direkte til danske øjenvidneberetninger fra verdens brændpunkter.

Kort om spillet

Gennem Ild og Vand er egentlig udviklet til undervisning i folkeskoler og gymnasier, men det har vist sig at kunne meget mere end det.

Gennem Ild & Vand handler om at samarbejde og vinde som et hold.
Hvert spil udvikler sig forskelligt: Ressourcer slipper op, uløste kriser eskalerer, og I må sammen finde den bedste løsning for at vinde.

Spillet er testet af mere end 2.000 personer og er løbende blevet korrigeret, inden det har nået sin endelige form, som du nu har mulighed for at få fingre i.

Hvert missionskort åbner op for mulige samtaler om de politiske beslutninger bag missionen, den historiske og kulturelle baggrund for missionen, eventuelle personlige oplevelser. Yderligere kan de fleste missionskort QR-scannes og åbner op for beretninger fra de konkrete missioner.  

Det har vist sig, at spillet skaber rum for samtale og forståelse.

Netop fordi ’Gennem Ild og Vand’ har vist sig at skabe rum for samtale mellem veteraner og deres pårørende, har vi valgt at give privatpersoner og veteraninitiativer en eksklusiv mulighed for at købe spillet.

Spillet indeholder: 

  • 1 spilleplade med et verdenskort
  • 5 spillepersonkort
  • 5 spillebrikker
  • 45 missionskort
  • 1 katastofe-terning
  • 1 krisebarometerbrik
  • 13 ressourcebrikker
  • 1 Regelsæt
Spillet kan spilles af 2 – 5 personer og tager maks. 45 minutter. 

Brætspillet giver mulighed for at få et indblik i og kendskab til de mange forskellige typer af missioner, som Danmark har bidraget til gennem årene. Derudover skal de samarbejde om at løse fredsbevarende, fredsskabende, humanitære, trænings- og observatørmissioner rundt om i verden. 

Hvem sender vi? Er det bedst at sende Flyvevåbnet, eller skal vi have Hæren afsted for at løse missionen? Eller kræver det et godt samarbejde med mellem Beredskabet og Politiet? 

Oplev de udsendtes fortællinger

Udsendt Af Danmark udgiver en lang række af nye fortællinger fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.  

Der er udviklet en række arbejdsspørgsmål – til både udstillingen, men også et mindre forløb, der giver eleverne mulighed for at tilegne sig ny viden om Danmarks deltagelse i internationale kriser, krige og konflikter. Samtidig kan de opleve de udsendtes personlige oplevelser. 

Modtag fortællingerne på email

Sharp Guard

Danmark har sendt korvetten Peter Torbenskjold til Adriaterhavet. Ombord er Torben og en dag sidder han i o-rummet og hører om et angreb.

Læs mere »
Kjeld Juul Eriksen

MP i Afrika

Kjeld er udsendt som MP´er i Afrika. Tilbage til Congo i 1962, hvor hans primære opgave er at holde styr på FNs egne styrker.

Læs mere »
Teddy Kuwait

Troede jeg skulle dø

I 1991 sender Danmark med meget kort varsel soldater fra missionen på Cypern til Kuwait. Teddy skal ned med et filmhold for at dokumentere, hvad der foregår.

Læs mere »

Kontakt

  • +45 33 60 48 90
  • kontakt@udsendtafdanmark.dk