fbpx

Adrenalin og fællesskab

”Adrenalinen begynder at pumpe, og du går i et international mode,” siger Henrik, der har været udsendt ni gange siden 2006.

Tekst af Axel Boisen

”Når du møder på arbejdet om morgenen, så ved du ikke, hvad dagen ender med. Eller hvornår det er fyraften, fortæller Henrik, der er seniorberedskabsmester hos Beredskabsstyrelsen i Herning. ”Du kan have lavet en plan i går, at det skal vi have lavet i dag, og så kan den være sparket fuldstændig ud til hjørnet. Og så er vi i gang med at pakke en lejr, fordi vi skal afsted i morgen.”

Henrik elsker det uforudsigelige element i jobbet. Han har blandt andet været udsendt til Sri Lanka og Filippinerne. ”Jeg har været i beredskabsstyrelsen i 12 år, og de sidste otte år har jeg været udsendt ni gange. En af grundene til, at jeg gerne ville være i den internationale pulje, er, at hver gang ballonen går op, som vi kalder det, så er der bud efter os og det udstyr, vi har.”

Henrik er et familiemenneske og er meget opmærksom på, at familien er med i beslutningerne omkring hans udsendelser. Det er ikke en flugt fra hjemmet, men et ønske om at opleve kulturer og få spændingsniveauet op. Og det sker helt automatisk, når der er katastrofer rundt om i verden.

”Går vi herhjemme og har en normal hverdag, og vi får at vide, at nu er der altså noget under optræk, så begynder adrenalinen at pumpe lidt. Du går i et international mode. Tjekker ting op. Gør klar.”

Fællesskabet giver kick
Henrik har set store del af verden og kommer ud i mange forskellige sammenhænge, hvor hans erfaring og ekspertise som blandt andet vandrensningsekspert er efterspurgt. ”Jeg har været i Afrika, Centraleuropa, Vestindien og Filippinerne.” En af de centrale ting for Henrik er dog fællesskabet, som er helt unikt.

”Hvis du bliver sendt ud alene, så giver det ikke et kick på samme måde. Er vi afsted som et stort hold, for eksempel til Vestindien eller en pumpeopgave til Centraleuropa, hvor vi er 20-30 mand afsted, så er det noget helt andet,” slutter Henrik.

Del fortællingen med dit netværk

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Oplev flere fortællinger

Profil af Tom, soldat

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk