fbpx

Flugten væk hjemmefra

Michael tog udsendelse på udsendelse. Uniformen var vigtigst. En dag knækkede filmen – han havde PTSD. Sammen med familien har han kæmpet sig tilbage.

Tekst af Axel Boisen

Identiteten ligger i uniformen

”Jeg har altid gerne ville gøre en indsats. Jeg har aldrig sagt nej, sådan er jeg opdraget,” fortæller Michael, der har været udsendt fem gange til Kabul, Kandahar og Helmand. Forsvaret er i 30 år hans andet hjem, og livet i uniform bliver hele Michaels identitet. Sammenholdet og den måde de er sammen på, betyder meget for Michael. Faktisk så meget, at han begynder at lyve overfor familien. ”Ja, jeg stak min kone en lille hvid løgn. Det var mig selv, der havde meldt mig,” erkender Michael, der bare skulle til Kabul og gøre arbejdet færdigt.

Michael er umiddelbart en fuldstændig frisk person i dag, men får på et tidspunkt konstateret PTSD. Han klager over, at han har svært ved at huske og koncentrere sig. ”Jeg troede, at jeg var ved at blive dement,” siger Michael, der i dag har lært at forebygge de værste symptomer. Sammen med sin trofaste kone og forstående børn arbejder han sig ud af krisen, og får til sidst lov til at beholde et deltidsjob på kasernen. Her kan han passe sig selv og kender et utal af kollegerne. Familien er dog det vigtigste i Michaels liv i dag, som ikke længere flygter ud på mission. ”Det er ikke noget jeg er stolt af. Jeg prøver at betale tilbage.”

Del fortællingen med dit netværk

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Oplev flere fortællinger

Kampene i Congo

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk