fbpx

Kalashnikov i kæften

“Jeg kan stadig smage den der krudtslam,” fortæller Jacob i fortællingen Kalashnikov i kæften. Følg med på mission blandt bøller i Bosnien og få et indblik i agentens hverdag.

Tekst af Axel Boisen

Jacob har været udsendt til Kosovo, Kashmir, Mali og Afghanistan. Officielt. Uofficielt har han været mange andre steder, som han ikke kan fortælle om. For selv om Jacob er super interessant at høre på, så har han et job, der gør, at han sjældent taler om sit arbejde med andre end enkelte fortrolige kolleger.

Alligevel giver Jacob et enestående indblik i situationer fra de ukendte opgaver, som bliver løst af danskere rundt om i verden sammen med andre landes agenter. Opgaver, der er så hemmelige, at ikke en gang familien kunne få fat i ham, da hans far havde fået en blodprop.

Jacob er altid klar til at tage af sted på mission til endnu et fuldstændigt fremmed land. Her møder han lokale skikke, som strider mod alt, hvad han, som dansker synes, er rigtigt. Og når FN samtidig er en supertanker, der kun langsomt ændrer kurs, så kan jobbet af og til være frustrerende.

”Jeg taler – det er mit drug,” siger Jacob, når han skal forklare, hvordan han også mentalt kommer hjem efter mission. Så du kan godt glæde dig til fem fantastiske fortællinger fra et liv på hemmelig mission.

Del fortællingen med dit netværk

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Oplev flere fortællinger

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk