fbpx

En kamp mod uretfærdighed

Kevin Petersen voksede op på en gård i Søborg, hvor der var masser af plads til at lege den klassiske leg; soldater og røvere. Udover sin fars militære baggrund var han ligeledes fascineret af små tegneseriehæfter fra 2. verdenskrig, som blev hans flugt fra kedsomheden og en kilde til inspiration.

Del fortællingen med dit netværk

Med tiden voksede Kevins interesse for militæret, og den 1. august år 2000 begyndte han sin værnepligt i Livgarden. 

Selvom det var hårdt og udfordrende, vidste Kevin hurtigt at militæret var hans kald i livet.

Det er en historie, der er brygget på næstekærlighed og lysten til at hjælpe andre, men også bristede drømme, traumatiske oplevelser og den ultimative nedtur.

Turen til Kosovo

I starten af 2002 får Kevin endelig lov til at føle han gør en forskel i kampen mod uretfærdigheden, da han udsendes til Kosovo, da han skal udsendes som en del af den danske indsats på Balkan.

Kosovo, en lille, men stolt nation, har længe været præget af konflikter og stridigheder gennem historien. I 90’erne var området, der dengang var en del af det tidligere Jugoslavien, plaget af etniske spændinger og brutal vold mellem bl.a. serbere og albanere.

Dette førte til en humanitær krise og en international indsats i 1999, hvor NATO indsatte militær i landet for at beskytte Kosovos civile befolkning.

Som en del af NATO-alliancen beslutter Danmark sig for at sende soldater til Kosovo. De danske styrker har siden arbejdet sammen med andre NATO-lande for at sikre stabilitet og fred i regionen, samt opbygge et stærkt og demokratisk samfund i Kosovo.

Selvom den overordnede mission i Kosovo har været præget af samarbejde og støtte, er det vigtigt at anerkende, at danske soldater også har stået over for farer og udfordringer under deres udsendelse.

En konkret hændelse skete tilbage i 2004, da Kosovo blev ramt af uroligheder og vold mellem de etniske grupper. Flere hundrede mennesker blev dræbt eller såret, og tusinder blev fordrevet fra deres hjem.

De danske styrker, der var udstationeret i regionen, blev sat på højeste beredskab og måtte evakuere udsatte personer og beskytte dem mod potentielle angreb. Selvom danske soldater ikke led alvorlige tab under disse uroligheder, sætter det en tyk streg under, at en udsendelse til Kosovo ikke er en badeferie, som det ofte antydes.

Og selvom Kevin oplevede flere dage med fred end kamp gjorde udsendelsen stadig dybt indtryk på ham.

Hjem fra Kosovo

Kevin forsøgte efter Kosovo at starte en ny karriere ved at studere markedsføringsøkonom og senere hen oprette en lille virksomhed sammen med sin far. Men intet af det hverken lykkedes eller føltes rigtigt for ham.

På trods af at finde kærligheden kort tid efter sin hjemkomst, kunne Kevin ikke undslippe følelsen af, at han manglede retning og formål i livet.

I sin søgen efter stabilitet og struktur startede Kevin på en kontoruddannelse. Han var fast besluttet på at gennemføre uddannelsen, men han fandt sig selv stresset og utilfreds på grund af dårlig ledelse og et usundt arbejdsmiljø. Men på det tidspunkt var tanken om at vende tilbage til militæret ikke tiltalende for ham, da det ikke kunne garanteres, at han kunne blive i Livgarden, og interessen for at arbejde på en af de jyske kaserner var heller ikke stor.

Men efterhånden som Kevin kæmpede med det civile liv, begyndte interessen for at vende tilbage militæret alligevel at vokse mere og mere. Han tog kontakt til Forsvaret, men fulgte sin egen mavefornemmelse og deres råd om at det var bedst gennemføre kontoruddannelsen med kun et år tilbage.

Tilbage i trøjen og en tur til Afghanistan

En uge efter han var færdiguddannet, vendte han retur til Livgarden, og for Kevin føltes det som at komme hjem.

Strukturen, trygheden og de faste rammer i militæret tiltalte ham og selvom Kevin oprindeligt drømte om at blive kampsoldat, måtte han i første omgang starte ud som kontorhjælper i et kompagni – men det skulle han ikke stoppe ham i at jagte sin næste store drøm.

Han rejser til Afghanistan umiddelbart efter hans førstefødte er kommet til verden. En mission, som kommer til give Kevin en følelse af skyld og skam, da han igen rammer Danmark.

Og først efter nogle år indser han, at han skal række ud og tage imod den hjælp, der findes. Her spiller hustruen en stor rolle.

Efter en nedtur begynder Kevin at få det bedre – han får hjælp til at at bearbejde sine følelser og finder støtte i sin kamp for at overvinde de udfordringer, han stod overfor.

Men det var et særligt tilbud om at deltage i et forsøg om kropsterapi gennem militærpsykiatrisk afdeling, der virkelig kickstartede den positive forskel. Kevins forvandling er en lang proces, der starter i 2015 og stadig er i gang.

Hvis du vil vide mere, kan du lytte til hele Kevins historie her.

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Oplev flere fortællinger

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk