fbpx

Hundefører i Afghanistan

Lasse er årgang 85 og er fra Flyvevåbnet, hvor han har været en del af Combat Support Wing i en lang årrække.  Hans primære opgave har været hundefører, hvor han har arbejdet med det, man kalder Military Working Dogs – med forkortelsen MWD.

Del fortællingen med dit netværk

Tekst af Ann-Christina Salquist

Oprindeligt var deres opgave sammen med hundene at afsøge biler ved de forskellige checkpoints ind til baserne, men da patruljefolkene fik viden om deres kunnen, kom de hurtigt med ud på patrulje for at lade hundene gå forrest og snuse sig frem til eksplosiver.
 
I to videoer forklarer Lasse om sit arbejde med hundene – både under træning og under udsendelse. 
 
På dansk har Lasse (bedre kendt som Luffe) sammen med sin hund Dusty arbejdet som kombi-hundefører med den engelske forkortelse PEDD (Patrole Explosions Detection Dog)
 
I første omgang var hans ude som almindelig kampsoldat som støtte til en hundefører, men vendte retur som hundefører med Dusty, hvor de arbejdede sammen i Afghanistan i 2011 og 2012.
 
Han er overkonstabel og har i dag forladt forsvaret for at arbejde som projektleder med udgangspunkt i hans civile uddannelse som bygningskonstruktør som byggeprojektleder.
 

Hvor længe har man brugt hunde? 

Hunde har længe været en del af menneskers liv, og deres evner til at opdage trusler, lede efter savnede personer og beskytte deres ejere har gjort dem til en værdifuld ressource i forsvaret.

I mange år har militære styrker over hele verden brugt hunde i krig og konflikter, og deres evne til at opføre sig som en loyal og modig partner har gjort dem til en integreret del af mange militære operationer.

Hunde anvendes primært til at opdage eksplosiver og andre potentielle trusler. Deres skarpe lugtesans og evne til at opdage farlige stoffer gør dem til en nyttig ressource for soldater, der patruljerer områder, der potentielt kan være farlige. De kan også bruges til at beskytte soldater og andre personer mod angreb ved at advare om farer og engagere fjenden, når det er nødvendigt.

Desuden anvendes hunde ofte til at lede efter savnede personer, især i katastrofeområder og andre områder, hvor det er svært at finde mennesker. Deres evne til at lugte og følge sporene af mennesker kan være afgørende for at redde liv i nødsituationer.

Hunde, der anvendes i forsvaret, skal have specifik træning og opdragelse for at udføre deres opgaver effektivt. De skal trænes til at reagere på bestemte kommandoer og have stærke instinkter, der gør dem i stand til at reagere hurtigt og effektivt på farlige situationer.

Det er vigtigt at bemærke, at hunde, der anvendes i forsvaret, ofte udsættes for farlige situationer og kan være i livsfare. Derfor er det vigtigt, at de får den nødvendige beskyttelse og pleje for at sikre deres sikkerhed og velvære.

I alt er brugen af hunde i forsvaret en vigtig del af mange militære operationer over hele verden. Deres evner til at opdage trusler, lede efter savnede personer og beskytte deres ejere har gjort dem til en værdifuld ressource for soldater og andre personer, der arbejder i farlige områder.

Hør de udsendtes fortællinger

Udsendt Af Danmark består af en lang række personlige fortællinger fra Danmarks veteraner om det at være udsendt til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.  

Modtag fortællingerne på email

Oplev flere fortællinger fra AFGHANISTAN

Hårdt ramt

Hårdt ramt (VI BEKLAGER, MEN SIDEN HAR LIDT TEKNISKE UDFORDRINGER OG SER UNDERLIG UD) Den 19. december 2008 skete det igen… Blot 15 dage tidligere var to danske soldater blevet

Henrik Fysioterapeut

Fysioterapeut

Henrik er udsendt som fysioterapeut til Afghanistan. Og går samtidig til hånde på infirmeriet og er dybt imponeret over lægernes og sygeplejerskernes fantastiske indsats for at redde mennesker.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk