DIN UDSENDELSE - DIN PERSONLIGE FORTÆLLING - DIN DEL AF HISTORIEN

DIN FORTÆLLING I DET STORE BILLEDE

Udsendt Af Danmark består af overordnede temaer med underemner. Hvis du bliver udvalgt, vil du optræde med din personlige fortælling i et par temaer, som en del af det store billede. 

REJSENDE UDSTILLING OG VIRTUEL EVENT

Udsendt Af Danmark vil fortælle om de danske udsendelser gennem 70 år. Den personlige fortælling bliver centrum for en rejsende udstilling, EXPO365.

VIL DU DELE DIN FORTÆLLING?

Omkring 70.000 nulevende danskere har været udsendt af den danske stat til krig, kriser eller katastrofer siden 2. verdenskrig. Soldater, politi-, hjemmeværns- og beredskabsfolk, præster, sygeplejersker, læger og andre. Alle har en eller flere interessante historier. Vil du fortælle din? 

DINE FORTÆLLINGER – IKKE MILITÆRETS 

Udsendt Af Danmark er båret af de personlige beretninger og er ikke en militærhistorisk, kronologisk gennemgang af Danmarks udsendelser. Teamet bag projektet dækker veteraner, lærere og journalister, der mener, at den enkeltes og Danmarks fredsbevarende rolle er central i et trygt samfund.

UDVÆLGELSEN AFSPEJLER VIRKELIGHEDEN

Udsendt Af Danmark udvælger historierne også kvantitativt, hvor alder, køn, type af udsendelse og geografi indgår. 20 % vil således være kvinder, 80 % udsendt efter 1988, ligesom deltagerne skal dække hele landet.

FOLKESKOLER OG UNGDOMSUDDANNELSER

Elever og lærere fra folkeskolen, gymnasier og erhvervsskoler finder undervisningsmateriale på hjemmesiden, inden de kommer på besøg i EXPO365. EXPO365 kan dog også sagtens opleves uden forudgående kendskab – og er åben for alle. 

TEMA 1: HVORFOR UDSENDT

Hvorfor valgte du og andre af blive udsendt?

TEMA 2: DEN GANG JEG DROG AF STED

Hvad sagde dine nærmeste, da du ville af sted?

TEMA 3: DEN DAGLIGE DONT

Hvordan så din hverdag ud på missionen?

TEMA 4: OFF DUTY

Og hvordan oplevede du landet, når I havde fri?

TEMA 5: SKÆBNESVANGRE OPLEVELSER

Hvilke oplevelser husker du bedst, og hvad betyder de for dig i dag?

PERSONDATAFORORDNING OG FORTROLIGHED

Udsendt Af Danmark overholder alle etiske og lovmæssige regler i respekten for den enkeltes ret til privatliv. Ønsker du at bidrage med en fortælling, bedes du udfylde skemaet herunder. Her godkender du ligeledes, at vi må beholde og bruge dine oplysninger til brug for projektet. 

Data opbevares sikkert og fortroligt, og du kan til enhver tid bede om at få dine oplysninger slettet. Du vælger selv omfanget af dine tilladelser ved at markere nederst i skemaet. Ingen oplysninger bliver videregivet til 3. part, medmindre du giver samtykke hertil. 

Ved at indsende nedenstående, bliver du samtidig skrevet op til at modtage nyhedsbreve fra Udsendt Af Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig.