fbpx

Politihunde

Det var ikke hundene, der manglede lysten til at lære, men de lokale politifolk, der havde fået opgaven.

Tekst af Ann-Christina Salquist

Tilbage i 1998 var Jes udsendt med politiet til Bosnien. Hans opgave i FNs fredsbevarende mission i Bosnien var at bistå det lokale politi med at oprette en politihundeafdeling i Sarajevo, herunder udvikle og uddanne såvel politihunde og politihundeførere.

Der var ikke meget at bygge videre på efter flere års krig. Så Jes og kollegerne skulle i gang med at skabe alt helt fra bunden. Det var lige fra at vælge hunde til at bygge hundehuse.

I alt skulle der laves politihundeafdelinger fem steder i Bosnien. Danskerne havde ansvaret for et af de fem steder. Og ifølge Jes, så var deres rent faktisk det eneste sted, der lykkedes med at komme i gang.

Manglende motivation

Det var ikke hundene, der manglede lysten til at lære, men de lokale politifolk, der havde fået opgaven. De havde ikke meldt sig selv. Så her stod de danske politifolk med en lille udfordring, som de ikke havde arbejdet med hjemmefra, men på en eller anden måde lykkedes det teamet at få uddannet og udviklet nogen gode hundeførere ved at skabe nogen gode relationer med de lokale politifolk.

Selv her 20 år efter er der stadig kontakt mellem de lokale hundeførere fra dengang og de udsendte danske politifolk.

Vil du høre mere fra udsendte politifolk, anbefaler vi dig at høre Gerts ´betjente i brummen´ eller Palle fortælle om ´damen uden pas´.

 

Del fortællingen med dit netværk

Hør de udsendtes fortællinger

Hver dag i et år udgiver Udsendt Af Danmark en ny fortælling fortalt af de udsendte selv. Hør dem fortælle deres egen historie om det at være sendt ud til verdens brændpunkter. Den første fortælling blev lanceret d. 5. september 2018.

Oplev flere fortællinger

Profil af Tom, soldat

Modtag fortællingerne på email

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Læs vore cookie- og privatlivspolitik her.

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk