EXPO365

EXPO365 består af tre forskellige stationer, der bringer dig gennem 70 års udsendelser. Et historisk og nærværende overblik over alle de danske udsendelser fortalt gennem personlige ejendele, breve, Sidste Viljer, uniformer, missionskort, taksigelse, Gopro-optagelser og helt nye Virtual Reality-optagelser lavet i samarbejde med Forsvaret.

EXPO365 er ikke kun oplysning, men udgangspunkt for nye fællesskaber. På EXPO365 møder du den tidligere udsendte, byens lokale helt og de mange frivillige ildsjæle, der arbejder for at sætte fokus på Danmarks udsendte.

STATION 1

At blive udsendt
Overblik over missionerne – Se kort og fakta over de danske
udsendelser. De forskellige krige, konflikter og fredsbevarende missioner sættes i en samtidig sammenhæng.
 
Hvorfor udsendes – Der er mange forskellige grunde til at blive udsendt. Nogle gange er det nemt at pege på en konkret årsag. Andre gange er der mange forskellige faktorer på spil.
 
Dengang jeg drog afsted – Når man bliver udsendt, gør man
noget, som ens nærmeste skal tage grundlæggende stilling til. Det er ikke altid nemt at acceptere andres beslutning om udsendelse.
 
VR-oplevelse – Kom med på patrulje, når F16 tager på afvisningsberedskab i de danske luftrum over Østersøen. Vær med på den tekniske kontrol af stel og motor, mærk presset ved take-off og kom op og se langt ind i russisk territorium.

STATION 2

At være udsendt
Den daglige dont – Hverdagen på en udsendelse kan være meget varieret og meget forskellig fra de vante rammer hjemme i Danmark. Nogle ting er nye og spændende og andre bliver hurtigt kedelige og trivielle.
 
Tidsrejse i billeder – Private fotos taget af de udsendte fra de sidste 70 års udsendelser.
 
Podcasts – Hør fortællingerne fra hovedpersonerne selv. De udsendte fortæller åbent om alt inden for de fem forskellige temaer.
 
VR-oplevelse – Vær med til briefing og følg med frømandskorpset ud i båden eller spring ud med jægerkorpset fra en Hercules, inden du bliver samlet op af frømandskorpsets
dykkere.

STATION 3

At komme hjem fra en udsendelse
Off duty – På mission er man altid på arbejde. Man tager ikke
hjem kl. 16. Men undervejs er der tidspunkter, hvor man er
mindre udsendt og mere privat, nærmest som turist. Eller hjemme på orlov. Det er måske der man har tid til at reflektere.
 
Skæbnesvangre oplevelser – Udsendelsen giver oplevelser for livet – på godt og ondt. Mange kommer hjem som nye mennesker, med nye kompetencer og med minder, de aldrig glemmer.
 
Artefakter – Se nogle af de personlige genstande, der er kommet med hjem efter en udsendelse. Hvad afgør, hvad man skriver i et Sidste Vilje eller hvorfor tager man ’souvenirs’ med hjem efter en udsendelse?
 
VR-oplevelse – Kom med på patrulje i Helmand, hvor der har været udsendt danskere siden 2007.

EKSTRA AKTIVITETER

Fysisk træning – træning gennem tiden og test dig selv
Train like a warrior. Se om du kan klare Forsvarets basiskrav. Træning gennem tiden – lær de traditionelle øvelser, som er grundlaget for den populære cross-træning. Og prøv kræfter med den militære forhindringsbane i miniformat.
Undervisning og Local Hero – et anderledes klasseværelse
Der er udviklet undervisningsmateriale, som kan bruges af de lokale folkeskoler og ungdomsuddannelser i forbindelse med besøg i EXPO365 eller for sig selv. Hør podcasts med
gribende fortællinger fra tidligere og nuværende udsendte danskere. Tag med på en tidsrejse til de sidste 70 års udsendelser med billeder fra de forskellige missioner samt kort og fakta om fortællingerne i en større sammenhæng.

Modtag fortællingerne på mail

Vi glæder os til at tage dig med på mission

Kontakt

  • +45 33 60 48 90
  • kontakt@udsendtafdanmark.dk