365 Fortællinger

Den personlige fortælling bag hver enkelt, der rejste ud for Danmark har brug for at blive fortalt. Udsendt Af Danmark har sat sig det mål at samle op på historien og få fortalt 70 års international danmarkshistorie gennem de udsendte selv.

Hver dag i et år fra Flagdagen for Danmarks udsendte d. 5. september 2018 til Flagdagen i 2019 fremhæver vi en ny fortælling fra en af de mere end 60.000 udsendte siden 1948 til krig, kriser og katastrofer.

Anledningen er 10 års jubilæet for Flagdagen i 2019 og 70- året for Danmarks internationale tjenester i 2018. De 365 fortællinger udkommer online i flere forskellige formater; video, podcasts, artikler og fotoserier. Fortællingerne vil hver repræsentere et lille stykke unikt Danmarkshistorie. Hver historie tager udgangspunkt i en konkret personlig oplevelse og giver nye perspektiver på det at være udsendt af Danmark.

Rundt om de enkelte personlige historier finder du viden om samtiden omkring den mission, som vedkommende deltog i, fakta om den konkrete mission og en overordnede beskrivelse af hvem, der bidrager med sin fortælling.

Samtidig med den daglige premiere på en af de 365 fortællinger, turnerer Udsendt Af Danmarks mobile oplevelsesudstilling rundt i Danmark og besøger skoler, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, biblioteker og meget mere. Du kan følge Danmarksturneen her.

Du kan vælge at følge fortællingerne online eller skriv dig op på Udsendt Af Danmarks nyhedsbrev og få dagens fortælling direkte i din indbakke.

God fornøjelse.

Udsendt Af Danmark og de 365 fortællinger premierer på
Flagdagen for Danmarks udsendte i år

De 365 fortællinger udkommer online i flere forskellige formater; video, podcasts, artikler og fotoserier. Fortællingerne repræsenterer hvert et lille stykke unikt Danmarkshistorie. Hver historie tager udgangspunkt i en konkret personlig oplevelse og giver nye perspektiver på det at være udsendt af Danmark.

 • Udsendt Af Danmark lader kvalitativt de udsendte fortælle deres egne personlige oplevelser ud fra et kriterium om indlevelse, fascination og betydning.
 • Udsendt Af Danmark er et kvantitativt billede, hvor alle udsendelser og faggrupper er repræsenteret efter størrelse, antal udsendte og samfundsmæssig bevågenhed og historisk betydning.
 • Udsendt Af Danmark har som formål at skabe en blivende udstilling et sted i Danmark.

 

 • Udsendt Af Danmark beskæftiger sig med en række temaer, herunder
 1. Hvorfor rejser man ud – motivet for at lade sig indrullere
 2. Sidste Vilje – testamente
 3. Familiens opbakning
 4. De store spørgsmål – liv & død
 5. Kærlighed og sex på missionen
 6. Skelsættende begivenhed
 7. Livet efter missionen

Modtag fortællingerne på mail

Vi glæder os til at tage dig med på mission

Kontakt

 • +45 33 60 48 90
 • kontakt@udsendtafdanmark.dk